uutisarkisto

26.07.2008 Tuloksia

Ensimmäisiä tuloksia on kirjoiteltu erilliselle sivulle.

25.07.2008 Ohjelmalisäyksiä

Uusi ohjelmanumero: Cosplay Finland -miitti tilassa Opus 3 sunnuntaina klo 15.

Lisäaikaa: Final Fantasy Fight nyt myös klo 10-11 sunnuntaina. Myös jo aiemmin sovittu klo 12-13 aika on edelleen voimassa. Muistakaapa välissä palauttaa nestetasapaino!

25.07.2008 Ohjelmamuutos - Su 10-11, Sopraano

Peruuntunut: Sukupuoli ja sen vaihtaminen tarinoissa ja todellisuudessa (Vesa Lehtinen)

Tilalla: Tekijänoikeudet vs. animen ja mangan harrastajat - Suomen Piraattipuolue esittäytyy, kertoen tavoitteistaan sekä mm. niistä vaikeuksista, joita tekijänoikeuslaki animekulttuurille tuottaa tai voisi tuottaa. Tiesitkö että fansubien (lisensoitujen tai lisensoimattomien, laki ei välitä) lisäksi niin animemusiikkivideot, skanlaatiot, doujinshit, kuin yhdistysten animeillatkin ovat kaikki potentiaalisesti laittomia - samoin kuin (muuten laillisen) mangan ja animen maahantuonti ilman tekijän lupaa?

24.7.2008 Iltabileissä ParaPara-kilpailu ja animekaraokea

Animeconin iltabileissä lauantaina on tarjolla animekaraokea halukkaille, tervetuloa laulamaan!

FinnPARAnoids järjestää iltabileiden yhteydessä parapara-tanssikilpailun, johon voi osallistua yksin tai pienessä ryhmässä. Lue lisää kilpailusta ja siihen osallistumisesta täältä!

23.7.2008 Finncon 08 ja Animecon 08 taidenäyttely avattu!

Finncon08 ja Animecon08 -tapahtumien kunniavieraiden Charles Vessin, Petri Hiltusen ja Ms Mandun töitä on esillä 21.-29.7 Galleria Telakalla (Telakka, Tullikamarin aukio 3, 2.kerros)! Galleria on avoinna arkisin klo 11.00-16.00 ja viikonloppuisin klo 14.00-17.00. Näyttelyyn ei ole pääsymaksua. Tervetuloa!

19.7.2008 Cosplay- ja AMV-ennakkolippujen varaus suljettu

Cosplay- ja AMV-kisojen ennakkolippujen varaus on nyt suljettu. Lipun varanneet voivat noutaa varaamansa liput 1. kerroksesta, ison salin sisäänkäynnin vierestä viimeistään 30 minuuttia ennen ohjelmanumeron alkua. Lipun lunastamiseksi ilmoita tiskillä etu- ja sukunimesi sekä varausnumerosi. Lipun varanneet, jotka eivät ole ilmoittaneet etu- tai sukunimeään, poistetaan varauslistalta. Ennakkolipullisten pääsy kuhunkin ohjelmanumeroon alkaa 30 minuuttia ennen kyseisen ohjelmanumeron alkua.

Muistathan, että pääosa yleisöstä otetaan saliin perinteisen jonotuksen kautta ilman lippuja. Cosplay-kisoihin on lisäksi mahdollista päästä erityisen hyville paikoille osallistumalla yleisöjuryyn. Kertauksena siis vielä: cosplay- ja amv-kisoihin pääsee myös ilman ennakkolippua.

16.7.2008 Lattiamajoitukseen hieman lisätiloja

Lattiamajoitukseen on saatu hieman lisätiloja Tammerkosken lukiolta. Tännekään eivät valitettavasti mahdu kaikki majoitusjonossa olijat, mutta noin parillekymmenelle saataneen yöpaikka. Ilmoitamme loppuviikon aikana henkilökohtaisesti sähköpostilla majoitusjonossa olijoille mahdollisesta yöpaikasta ja tarkemmista majoitusohjeista.

Lattiamajoitus siis yleisesti ottaen on täynnä, jonoon ei kannata enää ilmoittautua vaan koettaa etsiä muita majoituspaikkoja esimerkiksi Härmälän leirintäalueelta.

2.7.2008 Lattiamajoituksen ilmoittautuminen avattu

Lattiamajoitukseen ilmoittautuminen on nyt avattu täällä. Majotuksessa on tällä hetkellä paikkoja 150 hengelle. Tämän yli menevät pääsevät jonotuslistalle, jolta otetaan väkeä majoitukseen jos peruutuksia tulee tai lisämajoitusta saadaan järjestettyä.

2.7.2008 Cosplay- ja AMV-ohjelmien yleisön ennakkolippujen varaus auki

Cosplay- ja AMV-ohjelmiin on nyt mahdollista varata ennakkolippu Näitä maksuttomia ennakkolippuja on 400 kappaleen rajoitettu määrä per ohjelmanumero ja niillä ei hoideta koko jonotusta, vaan vain osa siitä. Ennakkolipulla pääsee muuta yleisöä muutamaa minuttia ennen permannolle varaamaan itselleen sopivan paikan.

HUOM! Valtaosa (yli 1 000) ison salin paikoista täytetään siis perinteisellä liputtomalla jonotuksella.

Ennakkolipun voi varata Aniki-foorumien käyttäjätunnuksen avulla osoitteesta http://oma.aniki.fi/. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnusta voit rekisteröityä osoitteessa http://forums.aniki.fi

Lisäksi lipun varaamiseksi edellytetään, että Aniki-foorumin profiilissasi olet ilmoittaunut etu- ja sukunimesi, joita myös käytetään lipun varaustietoina. Sisäänkirjauduttuasi palveluun pääset muuttamaan profiiliasi valitsemalla sivun vasemman reunan navigointipalkista kohdan "Päämenu" alta "omat tiedot", tai suoraan osoitteesta: http://oma.aniki.fi/profile.php

Lippuja voi varata seuraaviin ohjelmanumeroihin:

Kunkin linkin takaa pääset suoraan ilmoittautumaan kuhunkin kilpailuun aniki-tunnuksillasi klikkaamalla "Ilmoittaudu kilpailuun" -linkkiä. Ilmoittautumisen täytettyäsi muista vielä lopuksi painaa "Lähetä tiedot" -nappia.

Tulosta saamasi tosite tulostimellasi ja ota tämä matkaan tapahtumaan. Selaimen pitäisi osata sivuttaa tuloste niin että siinä oleva lappu tulee omalle sivulleen. Vaihtoehtoisesti kirjoita vain ylös sivulla näkyvä varaustunnus ja ilmoita tunnus sekä oma nimesi lippua lunastaessasi. Ennakkoliput on lunastettava viimeistään 30 minuuttia ennen ohjelman alkua. Lipunlunastuspiste sijaitsee ison salin sisäänkäynniltä, 1. kerroksen narikan vierestä. Samasta ovesta on ennakkolipun varanneille myös sisäänkäynti saliin.

1.7.2008 Cosplayn ja AMV:n yleisön ennakkolipuista

Cosplay- ja AMV-ohjelmia varten tehdään mahdollisuus hankkia pääsylippu ohjelmiin ennakolta. Näitä maksuttomia ennakkolippuja on 400 kappaleen rajoitettu määrä per ohjelmanumero ja niillä ei hoideta koko jonotusta, vaan vain osa siitä. Ennakkolipulla pääsee muuta yleisöä muutamaa minuttia ennen permannolle varaamaan itselleen sopivan paikan. Valtaosa (yli 1 000) ison salin paikoista täytetään siis perinteisellä liputtomalla jonotuksella. Ennakkolipuilla haluamme palvella innokkainta yleisöä ja keventää jonotusta yleensä.

Ennakkolippujen varaus alkaa keskiviikkona 2.7 klo 15.00.

29.6.2008 Taidekujasta, iltabileistä, majoituksesta & cosplaysta

Taidekujan ilmoittautuminen on auki. Lue lisätietoja taidekujasta.

Animeconin iltabileistä on myös julkaistu tarkempia tietoja.

Cosplay-kisat ovat täynnä, kiitokset kaikille ilmoittautuneille.

Lattiamajoituksen ilmoittautuminen aukeaa lähipäivinä. Tilaa on kuitenkin vain 75 hengelle, eli kannattaa edelleen etsiä kovasti muitakin vaihtoehtoja.

12.6.2008 Ohjelma julkistettu

Tutustu Animeconin ja Finnconin ohjelmakarttaan.

Ohjelma päivittyy ja tarkentuu tapahtuman lähestyessä ja ohjelmanmuutokset ovat mahdollisia.

2.6.2008 - Finncon-Animecon tarvitsee juuri sinua

Finncon-Animecon ei onnistuisi ilman suurta määrää talkootyöväkeä eli vänkäreitä (engl. gopher). Tule sinäkin auttamaan conia, jopa tunnin työpanos merkitsee suuresti! Työtehtäviin kuuluu järjestyksenvalvontaa, esiintyjien tarpeista huolehtimista, paikkojen siistimistä, vieraiden neuvomista ja opastamista, tavaroiden kantamista sekä muita juoksevia asioita.

Jos sinä olet kiinnostunut vänkäröinnistä, lue lisää täältä

2.6.2008 - Animecon 2008:n www-sivut avattu

Kuudennen Suomen Animecon -tapahtuman WWW-sivut on avattu. Sivujen sisältö täydentyy tapahtuman ajankohdan lähestyessä.

Animecon ja Finncon järjestetään ensimmäistä kertaa Tampereella. Tänä vuonna tapahtumien yhtenä teemana on kaupungin teollisuusperinteitä mukaellen steampunk ja retroscifi. Animeconin kunniavieraana on nimimerkin Ms Mandu takana kulkeva kuvittaja-käsikirjoittajakaksikko, joilta ilmestyi keväällä manga Oblivion High.

Animecon on pääsymaksuton, ikärajaton ja kaikille avoin tapahtuma, joka on harrastajien vapaaehtoisvoimin järjestämä. Tapahtuma pidetään Tampereella, kulttuuri- ja kokouskeskus Tampere-Talossa 25.-26. heinäkuuta 2008. Samassa yhteydessä järjestetään myös Finncon 2008 tieteiskirjallisuustapahtuma.