tapahtuma

Mikä on Animecon?

Animecon on Suomen suurin japanilaiseen animaation ja sarjakuviin, eli animeen ja mangaan sekä näihin liittyvään populaarikulttuuriin, liittyvä tapahtuma. Animecon on suomalaisten animen ja mangan harrastajien järjestämä tilaisuus, joka kerää maan harrastajakunnan yhteen ja esittelee harrastusta ulkopuolisille. Animeconissa järjestetään lukuisia animeen ja mangaan liittyviä esitelmiä, paneeleja, kilpailuja ja muita ohjelmanumeroita. Tilaisuus kestää kaksi päivää, ja se järjestetään yhdessä Finnconin, Suomen suurimman science fiction -tapahtuman, kanssa. Vuoden 2008 Animecon on järjestyksessä kuudes tätä nimeä kantava tapahtuma. Aiemmin tapahtuma on järjestetty Turussa, Helsingissä ja Jyväskylässä.

Finncon-Animeconiin odotetaan saapuvaksi lähemmäs 6000 kävijää. Animecon, kuten Finnconkin, on osallistujille ilmainen. Poikkeuksen muodostavat jotkin yksittäiset työpajat, joissa laskutetaan käytetyistä materiaaleista, sekä iltabileet.

Animecon järjestetään 26.-27.7.2008 Tampere-Talolla Tampereella. Tapahtuman järjestää Finncon-yhdistys ry sekä suuri joukko vapaaehtoisia harrastajia.

Tekemään conia?

Animecon on harrastajien vapaaehtoisvoimin järjestetty tapahtuma. Kaikki innokkaat aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita auttamaan tapahtuman toteuttamisessa.

Suuri tarve on vapaaehtoiselle talkootyövoimalle, vänkäreille. Mikäli olet valmis tekemään muutaman tunnin hommia esimerkiksi asenarikassa, saliavustajana, toimittajana tai järjestyksenvalvojana (JV-kortti tarvitaan), ilmoittaudu mukaan.
Päivitys 1.7. vänkäreitä rupeaa olemaan riittävästi, mutta koska peruutuksia tulee, voi toki vieläkin kysellä tai tapahtuman aikaan Infon vieressä olevasta työvoimatoimistosta. Etenkin JV-kortillisiä järjestyksenvalvojia tarvitaan yhä.

Coniin mahtuu aina myös lisää ohjelmaa. Jos haluat järjestää sellaista, ota yhteyttä ohjelmavastaavaan (ohjelma@animecon.fi).

Keskustelua ja yhteisöjä Animeconista

» Animecon'08 definitiivinen tiedotusketju Anikin foorumilla
» Animecon 2008 IRC-Galleriassa
» Finncon-Animecon 2008 Facebookissa
Copyright © Finncon-yhdistys ry & Anime- ja mangayhteisö Hidoi ry 2008